mindenhéten

Tartalmat váltottam. Írások nem a sportról fognak szólni … vagyis nem csak arról ... vagyis kevésbé arról, de marad a sport is.

Utolsó kommentek

Címkék

bkv (1) bl (3) bulvár (5) diéta (1) dvsc (3) dvscén (1) én (44) és (1) film (9) foci (10) görögutazás (1) heti (1) hétvége (5) hirdetés (1) kedvenc (7) kép (1) kiállítás (1) klip (2) könyv (1) kultúra (2) labdarúgás (6) labdarugás (1) magyar (6) magyarfoci (2) movie (4) mozi (5) munka (7) music (11) napi (9) politika (6) sport (13) stat (1) személyes (43) sztrájk (1) tenisz (1) történet (4) tv (2) úszás (1) válogatott (5) vélemény (36) video (14) videó (1) wiw (1) zene (11) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Két érdekes dolog a Látképből

2009.10.22. 10:58 | binike | Szólj hozzá!

Címkék: én személyes bulvár történet

Mindig érdeklődve olvasom a Látképet. Tegnap este volt időm elolvasni két kis cikket. Az egyikben egy legendát boncolgatott hogy 855-ben egy János nevű pápa valójában nem is János volt hanem Johanna. És a pápa ezáltal nő volt nem is férfi. Úgy jöttek rá hogy állítólag egy római körmenet közben szült egy gyereket. (nemhogy még nő volt és pápa de még a cölibátust is megszegte) Az írás ezután találgat hogy vajon mi történhetett vele. Megkövezték ott helyben vagy megégették, megölték kicsit később netalántán száműzték és egy kolostorban élte le hátralévő életét. Ez nem derült ki. Viszont megemlített egy 13. századi feljegyzést (talán az egyetlen) ami erről az esetről írt. Az egész talán nem is igaz hisz a cikk is legendaként ír erről.

A másik egy terjedelmes írás a középkori magyar királyok nőügyeit vette górcső alá. Istvántól egészen Mátyásig. A legérdekesebb ebben azt hiszem II (vagy IV) László esete volt. Aki kun vérét bizonygatta mindvégig. Ugy élt mint a kunok. Elvett valami hercegnőt de igazából nem nagyon érdekelte. Ahogy írták undorodott feleségétől. De nem úgy a kun ágyasaitól. Volt neki bőven de 3 kedvence is volt. És bár 28 évesen meghalt egyik ágyasától 10 gyermeke született. Nem gyenge. 10 gyerek egy nőtől. Úgy hogy max 28 éves volt a király. Azért volt huzatja neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenheten.blog.hu/api/trackback/id/tr781467244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása