mindenhéten

Tartalmat váltottam. Írások nem a sportról fognak szólni … vagyis nem csak arról ... vagyis kevésbé arról, de marad a sport is.

Utolsó kommentek

Címkék

bkv (1) bl (3) bulvár (5) diéta (1) dvsc (3) dvscén (1) én (44) és (1) film (9) foci (10) görögutazás (1) heti (1) hétvége (5) hirdetés (1) kedvenc (7) kép (1) kiállítás (1) klip (2) könyv (1) kultúra (2) labdarugás (1) labdarúgás (6) magyar (6) magyarfoci (2) movie (4) mozi (5) munka (7) music (11) napi (9) politika (6) sport (13) stat (1) személyes (43) sztrájk (1) tenisz (1) történet (4) tv (2) úszás (1) válogatott (5) vélemény (36) video (14) videó (1) wiw (1) zene (11) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Nem éri meg MÁV-val utazni!!!

2009.11.16. 13:28 | binike | Szólj hozzá!

Címkék: vélemény politika én személyes

Sokat használjuk a kocsikat. Aki egyszer vett kocsit az onnan kezdve nem hajlandó megválni tőle és még a WC-re is kocsival megy. Ebből adódóan a kocsik által kibocsájtott károsanyag mennyisége nő. Ez a levegő minőségének romlásához és ebből adódóan egészség károsodáshoz is vezethet. Nem olyan nehéz ezt a logikai rendszert felépíteni. És talán mindenki belátja. Namármost. Az emberek közösségi közlekedésre való rászoktatás lenne a cél. Ezek a közlekedési eszközök pl. a vonat, a busz. Ugye nem kell bemutatni a vonat és busz vállalatokat Magyarországon.  Például a vonatközlekedést leépítik. Vonalbezárás és 10 %-os jegyáremelés. Erre mondta a miniszter hogy több vonalbezárás kellene és nagyobb áremelés. A buszközlekedés pedig színvonala csapnivaló.

Egy rövid számítás. Ma Pesten lehet egy napra már 3500-4000 forinttól + benzinért autót bérelni (igaz 10 éves Suzuki de elvisz A pontból B-be ). És úgy hogy nem kell kaukciót fizetni és nincs kilométer-megkötés (localrent). De aki kicsit komolyabbat akar az 5500-6000 Ft-tól új Suzukit vagy Opel-t is kaphat.   Egy vonatjegy ára Budapest-Szolnok viszonylatban oda-vissza (100 km, teljesárú, mert nincs kedvezményem) személy és gyors vonaton 3200 Ft, pótjegyesen 4000 Ft, helyjegyes IC-n 4200 Ft az elvira.hu szerint. Ezt megfejeli még 10 %-al és vonatritkítással és vonalbezárással 2 embernek egynapra jobban megéri kocsit bérelni. És nincs időhöz kötve az ember. Így igaz a környezet és egészséget rombolok és az unokáim életét fogom megkeseríteni de legalább lesz mint ennem és lehetőségem unokát gyártani. Szóval csak annyit akartam mondani hogy áremeléssel, színvonal nem nő így részemről a vonattal való közlekedés kilőve. És így nem érdekel hogy mi lesz a MÁV-val. Nekem már megéri inkább autóbérléssel utazni.   

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenheten.blog.hu/api/trackback/id/tr301529154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása